Annette Spijker - Fotografie
 
 
Zwitserland
 
Historie:
Zwitserland ontstond op 1 augustus 1291 toen de 3 “oerkantons”, Uri, Schwyz en Unterwalden, van het Heilige Roomse Rijk een confederatie stichtte (Bondsbrief van 1291) om hun onafhankelijkheid ten opzichte van de Habsburgse vorsten te bewaren. Na verloop van tijd sloten meerdere kantons zich aan en tegenwoordig bestaat Zwitserland uit 26 kantons.
Bern is alleen in de praktijk de hoofdstad van Zwitserland; officieel heeft het land geen hoofdstad. De discussie of Zwitserland een hoofdstad moet hebben is al zo oud als het land zelf.

Berner Oberland:
Het Berner Oberland of Berner Alpen zijn een bergketen dat deel uitmaakt van de Alpen. Oorspronkelijk werd de naam Berner Oberland alleen gebruikt voor de dalen van Grindelwald, Lauterbrunnen, Wengen en Mürren, maar tegenwoordig geldt de naam voor de hele noordkant van de bergketen.
De Berner Alpen zijn één van de grootste en hoogste bergmassieven in de Alpen, alleen het Montblancmassief en de Walliser Alpen zijn hoger. In het oostelijk deel van de Berner Alpen bevinden zich (per oppervlakte) meer gletsjers dan in de andere delen van de Alpen. Daaronder is de langste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletsjer.

 
  Home > reizen