Annette Spijker - Fotografie
 
 
Koninklijk bezoek ………
 
Rondom het vakantiehuis dat wij van de zomer in Zwitserland gehuurd hadden, is een grote tuin met daarin een grote vijver die druk bezocht wordt door Libellen, bijen, hommels en vlinders. Het is mij helaas niet gelukt om een libel fatsoenlijk op de foto te krijgen. Wat hadden die het druk met rondjes boven de vijver vliegen en als ze al stil hingen, was dat natuurlijk net niet op de plek waarop ik scherp gesteld had. Misschien lukt het volgende keer; de aanhouder wint tenslotte ……

De vlinders waren de ´gewone´ vlinders die hier in Nederland ook voorkomen, zoals het Landkaartje, de gehakkelde Aurelia en de Distelvlinder. Tot op een warme, zonnige middag. Ik zag een schaduw van ´iets groots´ dat voorbij vloog en weer terugkwam, steeds in hetzelfde patroon. Uiteindelijk ging ´het´ zitten op een Kaardebol (Kaarde is afgeleid van het Latijnse 'carduus' dat distel betekent) en zag ik dat het Koninklijk bezoek was ……… een Koninginnepage!! Wow, wat is die mooi!
Maar nu? Mijn camera lag binnen op tafel. Gelukkig had ik mijn smartphone binnen handbereik en heb daarmee, wel is waar op grote afstand, een foto gemaakt. Geen geweldige foto, maar ik had in ieder geval wel een foto. Misschien zou hij (of zij) de volgende dag weer komen en dan zou het mij niet weer gebeuren dat mijn camera binnen zou liggen.
En ja hoor, de volgende dag om ongeveer dezelfde tijd vloog die schaduw weer in hetzelfde patroon voorbij. Deze keer zat ik er helemaal klaar voor en heb een aantal foto's kunnen maken. Ik was helemaal door het dolle en voelde mij weer een klein meisje in de snoepwinkel. Alle regels voor de fotografie zoals de regel van derden en de compositie konden mij op dat moment niets schelen, ik dacht alleen maar foto, foootooo ……
Het fotograferen van een Koninginnepage kan van mijn Bucketlist. Toch hoop ik dat hij zich volgend jaar weer laat zien en ook dan zal hij (of zij) weer op de foto gaan.

 
  Home > Macrofotografie > Koninginnepage