Annette Spijker - Fotografie
 
 
Herfst op z’n mooist in het Bos der Onverzettelijken
 
Enkele weken geleden heb ik foto’s gemaakt van de diverse paddenstoelen in het Bos der Onverzettelijken (ook wel Verzetsbos genoemd), zie hiervoor het item 'Herfst 2019 op de Veluwe en in het Verzetsbos' bij het kopje Paddenstoelen.
Een paar dagen geleden ben ik weer teruggegaan, gewapend met camera, twee lenzen en een plastic zak om niet al te vies weer thuis te komen. De zon scheen volop waardoor het qua temperatuur lekker aangenaam was. Er waren veel meer mensen op dit idee gekomen en het was spitsuur met honden uitlaten, maar ik had er geen last van. Ik was (weer) de enige mens (of idioot in de ogen van de honden en waarschijnlijk ook van veel mensen) die tussen de struiken en bomen liep in plaats van op het pad.
Het bos had meer herfstkleuren dan de vorige keer toen ik er was en in de zijpaden waren veel rood/bruin gekleurde bladeren van de bomen gevallen. Heerlijk om daar doorheen te lopen zonder je voeten op te tillen. Ik vond dat vroeger hét gevoel van herfst, het geluid dat de bladeren dan maken en mijn moeder die eindelijk eens een keer niet riep dat ik mijn voeten op moest tillen.
  • Foto 1: Gewone glimmerinktzwam
  • Foto 2: Geweizwam en Houtknotszwam
  • Foto 3: Herfstkleuren
  • Foto 4: Zijpad met de afgevallen bladeren
  • Foto 5: Elfenbankje
  • Foto 6: Eén van de bomen geplant in nagedachtenis aan de gevallen verzetsdeelnemers
 
  Home > Landschappen > Bos der Onverzettelijken