Annette Spijker - Fotografie
 
 
De Orchideeënhoeve in Luttelgeest
 
De Orchideeënhoeve heeft de grootste tropische tuinen van Europa. Duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, kleurrijke Lori’s, reptielen en koikarpers hebben hun plekje in de Maleisische, Orchideeën- en Lorituin.

De tropische tuin is een jungletuin met duizenden orchideeën. De grote waterval in mondt uit in een klein riviertje met vele koikarpers, schildpadden en waterplanten.
In de Lorituin vliegen meer dan 60 kleurrijke Lori’s van de Blauwe Bergen. Het zijn actieve en nieuwsgierige papegaaitjes en trekken de aandacht met hun capriolen en luidruchtige gedrag. Het Amazone regenwoud is de grootste tuin van de Orchideeën Hoeve. Net als een echt regenwoud is deze tuin opgebouwd uit drie groeilagen. Hier bevinden zich o.a. grote palmbomen.
Tussen de bomen zitten Witoorpenseelaapjes en op de boomstammen groeien allerlei planten zoals de vanille orchidee, de bromelia en de hertshoorn. Ook bevindt zich in deze tuin het Amazonicabassin; een grote vijver met roodstaartmeervallen.
De Vlinder Vallei is de grootste vlindertuin van Europa met meer dan 2000 rondfladderende vlinders, tropische vogeltjes en leguanen.

 
  Home > Flora > De Orchideeënhoeve in Luttelgeest