Annette Spijker - Fotografie
 
 
Vlinders
 
Deze foto’s zijn genomen in de vlindertuin van de Passiflorahoeve in Harskamp.

De Passiflorahoeve beschikt over een mooie grote aangelegde vlinderkas voor tropische vlinders en een vlindervolière voor Europese vlindersoorten. In de eigen vlinderkwekerij zijn eitjes, rupsen, cocons en prachtige vlinders te vinden. Hier worden meer dan 40 soorten vlinders gekweekt.

In de vlindertuin vliegen de vlinders rond op zoek naar nectar. Op de bladeren van de planten zijn eitjes te zien die daar door de vlinders zijn neergelegd. Na enkele dagen kruipt hier een rups uit. Een rups vervelt een aantal keer om te kunnen groeien. Als de rups voor de laatste keer vervelt, komt er een cocon tevoorschijn. In deze cocon vormt zich de vlinder. Als de vlinder uit de cocon kruipt zijn de vleugels verfrommeld.
De vlinder zoekt dan een rustig plekje (aan een takje of aan de cocon) om zijn vleugels op te pompen. De vlinder pompt bloed door zijn aderen van de vleugels om zo de juiste grootte te krijgen. Nadat de vlinder nog een paar uur is blijven hangen om zijn vleugels op te laten drogen, vliegt hij weg op zoek naar soortgenoten.

 
  Home > Fauna > Vlinders