Annette Spijker - Fotografie
 
 
Dierentuin Almere Jungle – deel 1
 
Almere Jungle is oorspronkelijk begonnen als opvang van exotische dieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan in beslag genomen of verwaarloosde dieren. Door het geven van educatie en de dieren in hun natuurlijke omgeving 'tentoon te stellen', kunnen de bezoekers zien welke behoeftes deze dieren hebben en begrijpen waarom zij helemaal niet geschikt zijn om als huisdier gehouden te worden. Ook nu worden er nog diverse exotische dieren opgevangen maar is de collectie uitgebreid met andere diersoorten om nog meer natuureducatie te kunnen geven.

Het park is ingedeeld in werelddelen. Ik start met Oceanië dat bestaat uit verschillende soorten eilanden in de Stille Oceaan, waarvan Papua New Guinea, Australië en Nieuw-Zeeland de grootste zijn.
De Baardagame (foto 1). Oorspronkelijk komen deze reptielen voor in Australië en leven in de woestijn, beboste- en rotsachtige gebieden. De Baardagamen kunnen vrij groot worden; zo'n 50 cm, inclusief staart, en bij een goede verzorging kunnen zij 15 jaar worden. Oorspronkelijk ook uit Australië afkomstig is de Rosé Kaketoe (foto 2). Het is een beetje de mus van Australië. De Rosé Kaketoe kan wel 40 jaar oud worden. Er zijn er een aantal bekend die zelfs 70 jaar geworden zijn.

Het volgende continent is Noord-Amerika.
De Moerasschildpad (foto 3) leeft vooral in het water. In Almere Jungle leven veel verschillende soorten waterschildpadden. De geelwangschildpad en de roodwangschildpad zijn het meeste te zien.
De Hudson eekhoorn (foto 4), ook wel rode eekhoorn genoemd, leeft in de naaldboombossen van Alaska tot Nieuw-Mexico. Uit Zuid-Amerika komt de Ringtaling (foto 5), ook wel roodschoudertaling genoemd. De ringtaling leeft in Zuid-Brazilië en van Zuidoost-Bolivia tot Argentinië.
De Brilkaaiman (foto 6) komt voor in een groot gedeelte van het noorden in Zuid-Amerika en in Midden-Amerika tot in de zuidelijke punt van Mexico.

 
  Home > Fauna > Almere Jungle