Annette Spijker - Fotografie
 
 
Stichting AAP Almere
 
Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor (kleine) uitheemse dieren uit de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren, zoals apen, wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Het uiteindelijke doel is om de dieren met professionele verzorging geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, een reservaat of gerenommeerde dierentuin.

Historie in het kort:
  • In de jaren ’60 vingen Okko en Riga Reussien hun eerste (doodshoofds-)aap op in hun eigen huis. Daarna worden er steeds meer apen voor opvang bij hun gebracht.
  • Op 14 april 1972 wordt Stichting AAP opgericht. Voor de familie Reussien was het onmogelijk geworden de verzorgen van alle apen zelf te betalen en stoppen was geen optie voor hun.
  • Omdat het huis van de familie Reussien inmiddels te klein geworden was, verhuist Stichting AAP naar een door de gemeente Amstelveen beschikbaar gestelde oude anjerkas.
  • Omdat de gemeente Amstelveen de oude anjerkas terug wilde hebben, verhuist Stichting AAP in 1996 naar Stadslandgoed “De Kemphaan” in de gemeente Almere waar ruimte was voor de bouw van meerdere verblijven.
Kijk voor meer informatie de website van Stichting AAP: www.aap.nl.
 
  Home > Fauna > AAP