Annette Spijker - Fotografie
 
 
Sienna heeft een nest
 
Na 2 jaren zonder hond, zijn wij toch weer ‘gevallen’ voor een Berner Sennenpup.

Op 1 januari 2011 heeft moederhond Sienna, één van de vrouwtjes van kennel Eldanimo in Stroe, met behulp van een keizersnee 11 gezonde pups op de wereld gezet; 7 mannetjes en 4 vrouwtjes. De vader is Florian van ’t Pachthof en afkomstig uit België.

Op de foto’s zijn de pups één week oud. Het is zo mooi; alles zit erop en eraan en de specifieke tekening van de Berner Sennen is al helemaal te zien. De oogjes zitten nog dicht. Als het goed is, gaan die met 14 dagen open.
 
2 weken oud
De pups zijn nu 2 weken oud en alles gaat goed. Ze groeien goed en de oogjes zijn open. Nu zijn de ogen nog blauw, maar in de loop van de tijd zullen ze donker kleuren. Alle 11 de pups hebben het ontzettend druk met piepen, kruipen, slapen en drinken.
 
3 weken oud
De pups zijn alweer 3 weken geleden geboren. Ze kijken inmiddels wat helderder uit hun ogen en doen hun uiterste best om te lopen, eigenlijk meer te waggelen, en te blaffen, maar dat is net iets meer dan gepiep. Stoer hoor!
Om Sienna een beetje te ontzien, worden de pups met de fles bijgevoed. Ze krijgen zaterdag 22 januari hun eerste maaltje ‘Brinta’. Dat wordt kliederen!
 
4 weken oud
Ze zijn weer een stukje groter geworden, slobberen hun Brinta naar binnen, beginnen met elkaar te spelen en zowaar af een toe een ‘echt’ blafje. Volgende week moeten we er eentje uitkiezen. Pffff, wat een opgave. Ze zijn allemaal even leuk en lief , dus dat wordt moeilijk. De oplossing ………ik neem ze allemaal !
 
5 weken oud
Weer een weekje ouder . Dit is de week van het uitzoeken van een pup. Onze keuze is gevallen op Max van de Eldanimo. Wij vinden het leuk om hem Riley te noemen. Eind februari mag hij met ons mee. Dit zijn foto’s van de pups uit het nest. Er staan ook foto’s van Riley alleen op de website. Deze zijn te vinden onder het kopje “Riley”.
 
6 weken oud zijn de pups nu en mogen af en toe met z’n allen los door de schuur lopen. Ze zijn ontzettend speels en nieuwsgierig. Er valt een hoop te ontdekken. Hun tandjes en kiezen zijn behoorlijk scherp tot groot verdriet van Sienna. Het is voor haar geen pretje meer als de pups bij haar drinken.
 
Inmiddels zijn de pups 7 weken oud. Er zijn nog 4 pups die een baasje zoeken, de andere 7 worden zaterdag 26 februari door hun nieuwe baasjes opgehaald. Het gaat hartstikke goed met ze. Het zijn hele vrolijke en lieve hondjes die alle aandacht schitterend vinden.
 
  Home > Berner Sennen > Sienna