Annette Spijker - Fotografie
 
 
Flora
 
 Dahlia

Deze foto’s van de Dahlia’s zijn gemaakt in de Passiflorahoeve in Harskamp.
 
 Hibiscus

De Passiflorahoeve in Harskamp heeft een tropische plantenkas met onder andere een grote collectie Hibiscussen. Klik op de foto links en bekijk een selectie van de foto’s die ik gemaakt heb.
 
 Lelies

Op mijn eettafel staat een prachtige bos, heerlijk ruikende Lelies die er om schreeuwen gefotografeerd te worden. Daar kan ik natuurlijk geen nee op zeggen, met dit resultaat ……………
 
 Bloesem

In het voorjaar is het weer volop, maar kort, genieten van de verschillende soorten Bloesem. De Japanse betekenis van de Bloesem is interessant. Lees hier meer over op de pagina Flora.
 
 Boeketten

De foto’s van deze bloemen komen uit diverse boeketten. Leuk om een boeket met verschillende soorten bloemen te kopen (of te krijgen). Deze bloemen moeten natuurlijk op de foto.
 
 Flora divers Almere

De foto’s van deze bloemen zijn gemaakt in onze tuin of komen uit boeketten. De wilde bloemen zijn gemaakt in het Kotterbos, het Verzetsbos en langs de kant van de weg. Heel af en toe koop ik bloemen omdat zij zo’n bijzondere vorm of kleur hebben.
 
 Flora divers

De foto’s van de bloemen zijn gemaakt in onze tuin, buiten in de natuur, van planten en van bloemen uit boeketten.
  • De bloemen uit de tuin zijn: de Magnolia, Akelei, Spaanse Margriet, Ooievaarsbek, Aarbeienplant, Bougainvillea en Hanggeranium.
  • De bloemen uit de natuur zijn: Bloesem en de Krokus
  • De bloemen van planten zijn: Amarylis, Anthurium en Orchideeën
  • De bloemen uit boeketten zijn: Gerbera, Roos, Anemoon, Tulp en Anjer
 
 Wilde planten

Op deze pagina zijn geplaatst van tuinplanten uit onze eigen tuin en wilde planten uit de vlindertuin. De vlindertuin is in 2015 aangelegd in het park langs de Lage Vaart in Almere-Buiten. In de komende tijd zal deze vlindertuin verder ingericht worden met vaste (waard-)planten. Schitterend al die verschillende bloemen die bijen en vlinders aantrekt.
 
 De Orchideeënhoeve in Luttelgeest

De Orchideeënhoeve heeft de grootste tropische tuinen van Europa. Duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, tropische vogels, kleurrijke Lori’s, reptielen en koikarpers hebben hun plekje in de Maleisische, Orchideeën- en Lorituin.
 
 Lavendel Boerderij Granny's Bouquet

De lavendelboerderij en pluktuin “Granny’s Bouquet” ligt in het dorpje Stroe op de Veluwe. De lavendeltuin is meer dan 5.000 m2 groot en uniek in Nederland
 
 Passieflora

Er zijn ruim 500 soorten Passiflora bekend. De passievruchten van een aantal soorten zijn eetbaar. De bladeren van de Passiflora incarnata worden als kalmeringsmiddel en slaapmiddel in de fysiotherapie gebruikt.
De grootste collectie Passiflora in Nederland is te zien bij de Passiflorahoeve in Harskamp, waar ook deze foto's zijn gemaakt.
 
 Diverse bloemen

Deze foto's zijn in onze tuin, Zwitserland en de Passiflorahoeve gemaakt.
De Passiflorahoeve heeft naast de grote collectie Passiebloemen ook een mooie collectie aan Orchideeën in de tropische vlindertuin, Aristolochia's (Duitse pijp) en Hibiscus.
 
Home > Flora