Annette Spijker - Fotografie
 
 
Fauna
 
 De familie Knobbelzwaan

Bij het ordenen van mijn fotoarchief kwam ik een aantal foto’s tegen van Knobbelzwanen in mooi, warm ochtendlicht. Waarom ik de foto’s niet eerder op mijn website geplaatst heb? ………. Ik heb echt geen idee. De foto’s zijn gemaakt bij de Noorderplassen in Almere en de Oostvaardersplassen aan de kant van Lelystad.
 
 Ecomare - Texel

Een lang weekend Texel …….. wat een super verjaardagscadeau! 10 Jaar geleden was ik daar voor het laatst. Voor Rob was het iets langer, voor hem was het 40 jaar geleden. Wat leuk om het mooie eiland weer terug te zien; de leuke dorpjes, het strand, de vuurtoren van de Cocksdorp en Ecomare. Ecomare is het centrum voor wadden en Noordzee op Texel. Het combineert opvang van zeehonden en vogels met een natuurmuseum en zeeaquarium.
 
 Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen is in 1932 geopend nadat de oprichter, de heer Ouwehand, besloot van zijn kippenfarm op de Grebbenberg, waar hij ook uit liefhebberij een aantal exotische dieren hield, een dierentuin te maken.
Kijk voor meer informatie op de website van Ouwehands Dierentuin Rhenen:
http://www.ouwehand.nl
 
 Stichting AAP Almere

Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor (kleine) uitheemse dieren uit de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren, zoals apen, wasberen, stinkdieren en prairiehondjes.
Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Het uiteindelijke doel is om de dieren met professionele verzorging geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, een reservaat of gerenommeerde dierentuin.
 
 Apenheul

De Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand Apeldoorn. De tuin ligt midden in het natuurpark Berg & Bos. In de Apenheul leven apen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. De dieren leven er heel vrij, gaas of tralies ziet men er bijna niet.
Sommige soorten lopen zomaar tussen de bezoekers rond. Andere zoals de gorilla's, bonobo's en orang-oetans - leven op ruime eilanden waar hun natuurlijk gedrag heel goed bestudeerd kan worden.
 
 Veluws wild

Deze foto's zijn gemaakt begin december 2010 in het buitengebied van Otterlo (gebied Onderlangs-Karweg).

Omdat de winter al vroeg was ingevallen, waren dit Edelhert en deze Sperwer genoodzaakt om hun 'jachtgebied' te verleggen naar de bewoonde wereld.
Voor zowel dier als mens een bijzondere ervaring.
 
 Vlinders

Deze foto’s zijn genomen in de vlindertuin van de Passiflorahoeve in Harskamp.

De Passiflorahoeve beschikt over een mooie grote aangelegde vlinderkas voor tropische vlinders en een vlindervolière voor Europese vlindersoorten. In de eigen vlinderkwekerij zijn eitjes, rupsen, cocons en prachtige vlinders te vinden. Hier worden meer dan 40 soorten vlinders gekweekt.
 
 Paarden

Vermoedelijk stammen alle paardachtige af van het 'Dageraadspaard'; een niet meer dan 50 cm hoog zoogdier dat zo’n 50 miljoen jaar geleden leefde. Via verschillende stadia, waarbij onder andere het aantal tenen afnam (van 5 naar 1 teen; de hoef is de nagel van de middelste teen), het gebit zich wijzigde en het dier groter werd, ontwikkelde zich het paard zoals wij dan nu kennen.

Deze foto’s zijn gemaakt op 2 verschillende stadsweides in Almere en op manege Pampushout ook in Almere.
 
 Knobbelzwanen

De knobbelzwanen kunnen een spanwijdte van 2,30 meter bereiken en zijn daarmee de grootste watervogels. Zelf zijn ze 145 – 160 cm groot. Met hun lange nek kunnen ze ver onder water reiken. Ze kunnen 10 tot 13 kg wegen. Daarmee behoren ze ook tot de zwaarst vliegende dieren.
 
 Vlinderparadijs 'Papiliorama'

Net buiten het dorp Havelte (Drenthe), nabij het natuurgebied “De Havelterberg, ligt het Vlinderparadijs 'Papiliorama'. Het vlinderparadijs werd op 21 december 1998 geopend en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere overdekte tropische vlindertuinen van Europa.
 
Home > Fauna