Annette Spijker - Fotografie
 
 
Evenementen
 
 China Light Festival 2014

In de Botanische tuinen op de Uithoef in Utrecht vond dit jaar het China Light plaats. Het evenement wordt ieder jaar in een andere stad georganiseerd.

Tientallen Chinese kunstenaars hebben de Botanische tuinen omgetoverd tot een sprookjesachtig paradijs met lichtgevende en bewegende beelden.
 
 Zandsculpturen Garderen 2014

Het Zandsculpturen festival in Garderen had dit jaar als thema ‘de Gouden Eeuw’. De binnententoonstelling had als thema ‘Kinderliedjes’, zoals ‘Ik heb mijn wagen volgeladen ……’, ‘Drie kleine kleutertjes …….’ en ‘Boer wat zeg je van mijn kippen ……’.
De buitententoonstelling bestond uit sculpturen van gebeurtenissen, het leven en (belangrijke) mensen uit de Gouden Eeuw.
 
 Zandsculpturen Garderen 2012

Het zandsculpturenfestival in Garderen had dit jaar als thema ‘het Koninklijk huis’. In het overdekte gedeelte van de tentoonstelling waren sculpturen van de voorouders van en de huidige Koninklijke familie te bewonderen in een schitterend licht.

Vooral de sculptuur van de welbekende ‘traan’ bij het huwelijk van Willem-Alexander met Maxima was schitterend uitgebeeld met op de achtergrond de bijbehorende muziek die de traan veroorzaakte.
 
 Zandsculpturen Garderen 2011

Dit jaar wordt voor de 3e keer het Veluws Zandsculpturenfestijn georganiseerd bij de Beeldentuin in Garderen.

De binnenexpositie staat in het teken van “Garderen aan zee” en in de buitenexpositie staan 12 zandsculpturen met als onderwerp 'De uitvindingen van de laatste eeuw'.
 
 Zandsculpturen Garderen 2010

In 2010 werd voor de 2e keer ’t Veluws Zandsculpturenfestijn gehouden bij de Beeldentuin in Garderen. Dit jaar was het thema de 12 provincies.

Op het terrein van het Zandsculpturenfestival werd 1.300 ton speciaal zand gestort, waarna de 'carvers' (zandkunstenaren) aan de slag konden. De winnende sculptuur was die met het thema Zuid Holland.
 
 Zandsculpturen Garderen 2009

Bij de beeldentuin in Garderen vindt één keer per jaar het Veluw’s Zandsculpturen Festijn plaats.

Internationale zandkunstenaars hebben 1.300 ton zand verwerkt tot de mooiste sculpturen. Eerst wordt er begonnen met het grove werk, scheppen, gieten, mengen en stampen. Daarna volgt het opstellen van een plan, het snijden van de grote vormen in het zandblok en tenslotte wordt het sculptuur tot in de details afgemaakt.
 
Home > Evenementen